ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ - ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ STUDIOS
English
astros-filoxenia.gr © 2009 - Web designed by
cs attica
ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Τοποθεσία

Το Παράλιο 'Αστρος απέχει από την Αθήνα 170 χλμ. (περίπου 2 ώρες, οδικώς), 25 χλμ. από το Ναύπλιο (25 λεπτά) και 49 χλμ. (35λεπτά) από την Τρίπολη. 
Αποτελεί Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με 1000 περίπου μόνιμους κατοίκους, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξε ανεξάρτητη κοινότητα.

Ιστορία

Η ιστορία του χάνεται στους αιώνες, καθώς στο λόφο «νησί» - ονομάζεται έτσι γιατί κάποτε ήταν νησί και μετέπειτα ενώθηκε κατά το ήμιση με τη στεριά- έχουν ανακαλυφθεί λείψανα αρχαίας πόλης καθώς και τείχη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Το 'Αστρος κατοικήθηκε και από Ενετούς κατά τον 15ο - 16ο αιώνα, οπότε και πρώτο-κτίστηκε το κάστρο που βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην κορυφή του λόφου «Νησί». Κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας, το κάστρο ανακαινίστηκε από την οικογένεια των αδερφών Ζαφειρόπουλων και χρησιμοποιήθηκε για τις ανάγκες της επανάστασης του '21. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κωμόπολης είναι το «Σχέδιο Πόλεως» που διαθέτει, το οποίο ξεκίνησε να εκπονείται επί κυβερνήσεως Ι. Καποδίστρια και εφαρμόστηκε επί βασιλείας Όθωνα. Η γεωγραφική του θέση το κατέστησε για χρόνια, εμπορικό και συγκοινωνιακό κέντρο της περιοχής ενώ σήμερα αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό του Νομού Αρκαδίας και έναν από τους γνωστότερους στην Ελλάδα.
>> Επόμενη σελίδα